.......amikor valamit megálmodunk, az elménk már készen áll a megvalósításra........

2013. október 12., szombat

Vulkán

A kis hercegnek három vulkánja volt. Kettő működő, egy kialudt, de sosem lehet tudni..

Vezuv, Stromboli, Salina, Lipari,Vulcano,Etna. Fároszok. Közölük Stromboli talán a legkülönösebb,ahogy rendszeres időközökben kitör. Lélegzik? Jelez? Beszél? Vagy, csak áll? Minden egy sóhaj, minden lüktetés,minden hullám, minden kitörés egy szívdobbanás. És az, ahogy a fejemben váltják egymást a gondolatok. Őrségváltás. Jönnek, egyre tovább maradnak, aztán tovább állnak, átadják helyüket. Illedelmes gondolatok. Hosszú hullámok. Most még többet bámulom a farvizet, a múltat. Néha kimegyek előre is, ha az idő engedi, meg, amikor delfinek jönnek. Ott is jó maradni, de a jövő nem olyan beszédes, inkább egy kicsit szeszélyes, mint a lányok, meg a hold. Még fiatal a jövő. Nem bánom, kihagyom a csitrit.. A múlt is csak azért érdekes, mert nem beszéltünk meg mindent. Persze, csak ritkán engedem meg magamnak ezt a merengést, csak, mikor már nagyon hangosak a hullámok. 

A legjobb a kormánynál, fent a hídon, ahol minden kézben van. Legalábbis ami tőlem telik. "Bár Herkules, amit bír, tegye meg! A macska nyávog és megvész az eb." (Shakespeare-Hamlet)

Béke. Időnként már meglátogat, és egyre hosszabb ideig marad. Ezt a legnehezebb megtalálnom a városban.
Pedig tudom, hogy nem csak én látom szívesen. A legtöbb bajunk a Béke nélkülözéséből fakad. Nem kéne leszoknunk a Békéről, nem káros szenvedély. Kitörő Békét Mindenkinek!



1 megjegyzés: